Nascholingsretraites voor artsen 

Aandacht voor jou

 

Retraites

Sinds 2014 organiseren we nascholingsretraites in binnen- en buitenland voor artsen. Rust, stilte, mindfulness, compassie en écht even tijd en aandacht voor jezelf, als basis voor verdere ontwikkeling van jouw vaardigheden als arts. We vragen accreditatie aan voor deze scholingen.

(Zelf)compassieretraite

Even helemaal eruit, aandacht voor jou

Ervaar jij als arts ook steeds meer stress of zelfs burn-outverschijnselen door de uitbreiding van je takenpakket, patiënten met complexe zorgvragen en collega’s die op omvallen staan? Zelfcompassie beschermt je tegen stress en laat je ontdekken waar je ruimte kunt vinden voor meer zelfzorg. Je leert realistische grenzen te stellen. Ook leer je met bredere blik te kijken naar hoe je je patiënten kunt helpen.

14 – 16 september 2024. Samaya, Werkhoven.

In verbinding op moeilijke momenten

Je hebt al enige mindfulnesservaring. Maar op stressvolle momenten met patiënten of collega’s blokkeer je, of heb je een kort lontje. En sommige ‘lastige’ patiënten werk je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk de spreekkamer uit. In de retraite ‘Mindful communiceren voor artsen’ ontdek je samen met collega’s hoe je ook in die lastige situaties helder, met wederzijds respect en vanuit rust het gesprek aangaat. 

 data binnenkort bekend

100 % aandacht voor wat jij nodig hebt

Je ervaart al te lang veel stress. Je weet dat je de molen even moet stilzetten, en tijd moet nemen om tot jezelf te komen. Tegelijkertijd wil je niet alleen maar in je hoofd zitten, je wilt ook hulp om tot de kern te komen, en helderheid om knopen door te hakken over nieuwe stappen in je werk en leven. Zodat jij de dokter kunt zijn die jij wilt zijn. In de individuele retraite- en coachingweek in de natuur krijg je alles wat je daarvoor nodig hebt.

Het hele jaar door mogelijk