Over Sietske de Haan 

 

Mijn naam is Sietske de Haan ik ben de oprichter van Gezonde Dokter.

Vanaf 2000 begeleid ik mensen in het omgaan met stress en herstellen van stress- en burnoutklachten en train ik mensen in aandachtiger en compassievoller leven.

Vanaf 2005 train ik artsen en andere drukbezette professionals die op een gezondere manier willen werken.

Naast mindfulnesstrainer ben ik ook coach, en lichaamsgericht traumatherapeut en werk ik met de methode Somatic Experiencing. Daarnaast zet ik Interpersonal Minduflness in en Geweldloze Communicatie.

Ik onderzoek met je: wat is écht belangrijk voor je?
Wie wil je zijn?
Wat wil je echt DOEN in je leven?

Klanten zeggen over mij: onvoorwaardelijk, nuchter, komt snel tot de kern, veilig, liefdevol, praktisch ingesteld, gevoel voor humor.

Wil jij ook samen onderzoeken wat jij nodig hebt? Voor wat jij in de wereld neer wilt zetten. Als arts en mens met een mooie missie?

Om steeds meer te leven vanuit zelfzorg, zelfcompassie en compassie voor de wereld om je heen?
Omdat dit belangrijke voorwaarden zijn om gezond en bevlogen te kunnen werken?

Ik help je er graag bij.

Mijn eigen geschiedenis:

Ik heb zelf de kracht van mindfulness en compassie ervaren in de tijd dat ik als jongvolwassenen jarenlang ernstig ziek was. Ik ontdekte hoeveel je met je geest voor jezelf kunt doen, als het er echt op aan komt.

Ik zag dat geluk en innerlijke rust in essentie niet afhangt van je omstandigheden.
Tegenwoordig kan ik weer hardlopen, aan krachtsport doen en intensief in mijn eigen bedrijf werken. Maar toen ik eind twintig was, was ik bijna volledig bedlegerig en kon ik alleen op betere dagen naar buiten met een rolstoel. Dit was het gevolg van een chronische ziekte die zich vanaf mijn veertiende openbaarde. Ik had verwacht als trainer vooral mensen te trainen die ook te maken hebben met ziekte, maar kreeg al gauw meer artsen, coaches en psychologen en mensen uit het onderwijs, managers en bedrijfseigenaren. 

Plan hier een telefoongesprek met me in.

Het team achter Gezonde Dokter

Margreet Teelken

Huisarts

Mijn missie is om andere artsen goede zelfzorg te laten ervaren, zodat zij geïnspireerd raken en vanuit hun hart zichzelf en hun patiënten zullen uitnodigen hetzelfde te doen. Op deze wijze kan het welzijn van ons allen verbeteren.

Onder goede zelfzorg versta ik: leven met liefdevolle aandacht voor jezelf en de ander, het eten van volwaardige voeding, regelmatig bewegen en zorgen voor goede slaap en ontspanning.

Zelf heb ik gemerkt dat ik door dagelijks te mediteren en mindfulness te beoefenen veel meer rust ervaar. Verder ben ik me hierdoor bewuster van wat zich in het moment afspeelt en dat helpt me om betere keuzes te maken die passen bij wat écht belangrijk is in mijn leven.
Ik gun iedereen Mindfulness, het zet je even stil, haalt je uit de ratrace en helpt je te focussen op je eigen wijsheid die altijd diep in jouw al aanwezig was, maar die je door de drukte niet kon vinden.

Ans Tiessen

Huisarts

Mindfulnesstraining heeft mij geholpen tijdens het werken de momenten beter te herkennen waarop de drukte de overhand krijgt of waarop contact niet optimaal verloopt; momenten die veel energie kosten.

(H)erkennen in plaats van stug doorgaan helpt al. Daardoor kan ik ook beter onderscheiden wat me op zulke momenten zou kunnen helpen en blijkt er soms meer mogelijk dan ik eerst dacht. Zo kan ik zoveel mogelijk dokteren op een manier die bij mij past, waar ik achter sta, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg!

Vivian van Vliet

Huisarts

Mindfulness, compassie en geweldloze communicatie helpen mij als wandelaar om deze weg te zien.
Ik voel meer, fijne en vaak ook niet fijne sensaties. Ik zie meer mooie en ook pijnlijke dingen, vooral in mezelf. En ik voel steeds vaker dat ik ’oké’ ben, met alles wat ik ervaar en doe. Daar ontstaat ruimte, waarin ik groei als moeder, partner, familielid, vriendin, dokter en collega. Ik gun dit een ander ook.

Maak kennis met jouw ervaren trainer en coach,
Sietske de Haan