Wie zijn wij

Sietske de Haan

Mindfulnesstrainer en coach

Mijn missie is mensen helpen ontdekken wat de krachtige effecten zijn van onvoorwaardelijke vriendschap sluiten met jezelf en met het leven.

Als mindfulnesstrainer en coach begeleid ik sinds 2005 mensen die effectiever om willen gaan met stress, gezondheidsklachten of grote veranderingen in hun leven. Dit doe ik met veel plezier.

Ik trainde in mijn mindfulnesscentrum in Groningen meer dan 1300 deelnemers waaronder veel artsen. Omdat ik in mijn groepen steeds weer merkte dat veel innerlijke stress te maken heeft met gebrek aan gezonde zelfliefde en zelfzorg, leg ik in de bijscholingen en retraites nadruk op de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid en compassie.

Naast mindfulnesstrainer en coach was ik als docent verbonden aan de opleiding tot mindfulnesstrainer het IVM (Instituut voor Mindfulness). (Zie de tv-documentaire uit 2011 over ons werk als opleiders binnen de GGZ: Mindfulness mainstream).

Vanaf 2014 werk ik een groot deel van het jaar in Spanje, waar ik vooral retraites geef.

Mede vanuit mijn ervaringsdeskundigheid met chronisch ziek zijn ontwikkelde ik het programma Gezond Ziek Zijn, voor mensen die zo gezond en gelukkig mogelijk willen leven, ondanks ingrijpende gezondheidsklachten.

Margreet Teelken

Huisarts, leefstijlhuisarts Arts en Voeding

Mijn missie is om andere artsen goede zelfzorg te laten ervaren, zodat zij geïnspireerd raken en vanuit hun hart zichzelf en hun patiënten zullen uitnodigen hetzelfde te doen. Op deze wijze kan het welzijn van ons allen verbeteren.

Onder goede zelfzorg versta ik: leven met liefdevolle aandacht voor jezelf en de ander, het eten van volwaardige voeding, regelmatig bewegen en zorgen voor goede slaap en ontspanning.

Zelf heb ik gemerkt dat ik door dagelijks te mediteren en mindfulness te beoefenen veel meer rust ervaar. Verder ben ik me hierdoor bewuster van wat zich in het moment afspeelt en dat helpt me om betere keuzes te maken die passen bij wat écht belangrijk is in mijn leven.
Ik gun iedereen Mindfulness, het zet je even stil, haalt je uit de ratrace en helpt je te focussen op je eigen wijsheid die altijd diep in jouw al aanwezig was, maar die je door de drukte niet kon vinden.

Vivian van Vliet

Huisarts, projectmedewerker onderwijs, ELANN

‘Je ben zowel de weg als degene die hem bewandelt’
Khalil Gibran

Mindfulness, compassie en geweldloze communicatie helpen mij als wandelaar om deze weg te zien.
Ik voel meer, fijne en vaak ook niet fijne sensaties. Ik zie meer mooie en ook pijnlijke dingen, vooral in mezelf. En ik voel steeds vaker dat ik ’oké’ ben, met alles wat ik ervaar en doe. Daar ontstaat ruimte, waarin ik groei als moeder, partner, familielid, vriendin, dokter en collega. Ik gun dit een ander ook.

Dr. Ans Tiessen

Huisarts, docent/coach Rijksuniversiteit Groningen

Mindfulnesstraining heeft mij geholpen tijdens het werken de momenten beter te herkennen waarop de drukte de overhand krijgt of waarop contact niet optimaal verloopt; momenten die veel energie kosten.

(H)erkennen in plaats van stug doorgaan helpt al. Daardoor kan ik ook beter onderscheiden wat me op zulke momenten zou kunnen helpen en blijkt er soms meer mogelijk dan ik eerst dacht. Zo kan ik zoveel mogelijk dokteren op een manier die bij mij past, waar ik achter sta, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg!